martes, junio 6, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

Durant la Setmana Europea de la Mobilitat 2021, l’Àrea de Mobilitat de l’Ajuntament de Maó va organitzar unes jornades participatives per tractar temes relacionats amb l’accessibilitat.

Per liderar-les, la institució va convidar el senyor Antonio Tejada i la senyora Mariela Fernández –membres de La Ciudad Accesible, un col·lectiu de llarga trajectòria–, amb el convenciment que podien aportar un nou enfocament sobre el citat tema, destinat a aconseguir una ciutat de Maó més amable amb la ciutadania.

El seu treball va triar dos eixos de feina, que, al seu torn, van originar dues presentacions, a les quals van ser convidades les entitats i grups polítics dels municipi. D’una banda, es va tractar la creació d’uns itineraris accessibles per a vianants; de l’altra, la millora de la permeabilitat urbana de l’eix port-ciutat.

L’èxit de participació a les jornades va permetre, també, extreure’n unes conclusions que tenien molt en compte tot el conjunt de suggeriments i experiències aportats per les persones assistents, que van poder ser compartits per tothom i, a més, van facilitar que La Ciudad Accesible comencés a redactar un pla d’acció destinar a tractar ambdues temàtiques.

Finalment, ahir capvespre va tenir lloc la presentació a la ciutadania dels estudis treballats durant aquests mesos, que han permès la confecció d’un full de ruta molt interessant de cara al futur proper.

En primer lloc, va ser presentat l’estudi sobre la rada maonesa, en el qual s’indica quins són els accessos al port que s’haurien de tractar amb major o menor urgència, segons cada cas, i també es determina quines són les actuacions que s’hi haurien de realitzar.

En segon lloc, es va tractar la creació d’uns itineraris accessibles per a vianants, mitjançant la tria prèvia de diferents equipaments importants del municipi, amb la proposta d’interconnectar-los mitjançant una perspectiva d’accessibilitat universal. Aquesta segona matèria d’estudi també va recollir els suggeriments sobre quins són els treballs que s’han d’implementar. Així mateix, també van ser inventariades totes i cada una de les actuacions. 

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular