martes, junio 6, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

Aquest divendres, 21 de gener, tindrà lloc la presentació pública de la catalogació dels túnels antiaeris de la Guerra Civil de Maó, a partir de les 19.00 h, a la Sala d’Audiències del Claustre del Carme.

Es tracta d’un treball becat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Maó i que ha estat elaborat per Carlos de Salord, Miquel López Gual, Amalia Pérez-Juez, Borja Corral i Maria Gutiérrez Moll, en col·laboració amb l’Associació Amics del Museu de Menorca, l’Associació Memòria de Menorca i la Universitat de Boston.

L’estudi fa una extensa documentació del context històric amb l’aportació de nombroses dades, plànols i fotografies. En total, documenta 144 refugis en galeria subterrània (dels quals 29 tenen evidències arqueològiques i històriques) 70 soterranis i 12 coves utilitzats duran la Guerra Civil. En total, sumen uns 816 m i, si s’hi sumen aquells túnels que no s’han pogut contrastar, pujarien fins a aproximadament 1.833 m.

L’acte de presentació es desenvoluparà en format de conferència, on els membres de l’equip redactor explicaran els elements més destacables de la recerca. L’accés a l’acte és gratuït fins a completar l’aforament. Serà imprescindible l’ús de la mascareta i mostrar el certificat COVID a l’entrada. 

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular