martes, junio 6, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

Enguany finalitzarà la construcció de 4 promocions d’habitatge social a Maó.

Permetran la creació de 87 vivendes, a l’entorn de Borja Moll.

Serà possible gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Maó, l’ Ibavi i el Govern de les Illes Balears. L’accés a l’habitatge segueix sent una de les prioritats de l’Ajuntament de Maó.

L’alcalde de Maó, Héctor Pons, juntament amb conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern, Josep Marí, la presidenta del Consell de Menorca Susana Mora i altres autoritats, han visitat les promocions que es troben en aquests moments en construcció.

La promoció més gran és la de 40 HPP del C/ Borja Moll i es calcula que estarà finalitzada el mes de juny de 2022.

Aniran destinats a persones majors de 65 anys i a persones menors de 35 anys. És un model inspirat en el de Plaça d’Amèrica d’Alacant, que va rebre el premi de l’ONU el 2012 a una de les dotze solucions innovadores d’habitatge a escala mundial, ja que no només satisfà la demanda d’habitatge, sinó d’altres necessitats que se’n deriven.

D’aquesta manera, conviuen de manera independent cada un dels nuclis familiars, però comparteixen zones comunes, com per exemple el centre de dia, diverses sales d’activitats, terrasses i patis, amb l’objectiu d’establir una petita comunitat i crear sinergies i experiències d’intercanvi.

Per poder garantir que es produeixin aquestes sinergies els joves hauran de tenir experiència en el camp social o bé interès demostrable per aquest sector i un compromís d’un nombre d’hores setmanals dedicades a la comunitat. La proporció de joves i gent gran serà la següent: 4 persones grans per 1 persona jove.

Al mateix carrer de Borja Moll es troba en construcció una altra promoció de 18 habitatges de protecció pública amb la previsió de finalitzar les obres el proper mes de març. Consta de 18 habitatges, dos d’ells adaptats, de 1,2 i 3 dormitoris.

Finalment, al carrer Roca i Vinent hi ha dues promocions més en marxa, una de 15 HPP que finalitzaran les obres el mes de juny d’eguany, i una de 14 HPP que es preveu que finalitzin el mes de juliol.

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular