martes, junio 6, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

Aquest dijous, s’ha presentat, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Maó, el diagnòstic exploratori elaborat per Metges del Món  sobre prostitució i tracta amb finalitats d’explotació sexual a Maó. L’objectiu de l’estudi  és conèixer la realitat i les necessitats de les dones en situació de prostitució per a poder desenvolupar  una estratègia d’intervenció específica i adaptada al context.

A l’acte de presentació hi ha participat, l’alcalde de Maó, Héctor Pons, la regidora d’Igualtat, Participació Ciutadana i Cooperació , Catalina Ferrer, i la president de l’IB Dona, Maria Duran i l’entitat responsable de l’estudi, Metges del Món, entre d’altres.

Aquest estudi ha estat finançat per l’Institut Balear de la Dona (IBDona) a través de la convocatòria d’ajudes dirigides a ajuntaments per activitats destinades a erradicar la violència cap a les dones (2020) finançada pel Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

Entre les principals conclusions que es poden extreure de l’estudi és que la prostitució a Maó i a Menorca està invisibilitzada i que el seu volum fluctua en relació amb la temporalitat de l’economia de l’illa, que la demanda es gestiona a través de pàgines web especialitzades i que les pràctiques sexuals es desenvolupen, en molts casos, a pisos llogats temporalment per aquesta finalitat.

A través d’una metodologia mixta -qüestionaris quantitatius, entrevistes en profunditat, observació participant i anàlisi d’anuncis web- i la participació de dones en situació de prostitució, prostituïdors i informants clau, s’ha realitzat una aproximació al fenomen i una proposta d’intervenció.

La majoria de les dones no resideixen a l’illa i acudeixen per temporades curtes, són dones migrants que utilitzen la prostitució com a font de supervivència econòmica i que voldrien abandonar-la si comptessin amb els recursos adequats.

La proposta d’intervenció es basa en 4 línies d’actuació: Reducció de danys; Alternatives a la prostitució; Reforç de capacitats, i; Desincentivació de la demanda.

El batle de Maó, Héctor Pons, ha afirmat que “l’objectiu d’aquest estudi és que les dones que es veuen obligades a exercir la prostitució puguin sebre que l’administració les recolza i que està al seu costat per sortir d’aquesta situació en la que es troben”.

La regidora d’Igualtat, Participació Ciutadana i Cooperació , Catalina Ferrer, ha afegit que “la prostitució és una de les causes que reprodueixen la desigualtat i estimulen la violència”. En aquest sentit, la regidora ha argumentat que aquest estudi “ens permetrà millorà l’atenció, la detecció i la derivació als serveis especialitzats”.  

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular