martes, junio 6, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

El divendres passat va tenir lloc l’acte de clausura del projecte ES CALÓ, al qual van participar l’alcalde de Maó, Héctor Pons, el tinent d’Alcaldia d’Esports, Formació i Ocupació, Carlos Montes, la regidora de Serveis Generals, María José Camps i el regidor del PP, Mateu Ainsa,

Els responsables institucionals van destacar el compromís municipal amb els projectes de formació i ocupació, amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones, oferir contractes de feina de formació i aprenentatge, incrementar la inserció laboral de les persones desocupades participants i, en general, millorar el benestar i la qualitat de vida de la ciutadania.

L’Ajuntament de Maó ha executat el projecte de formació i ocupació en socorrisme “Es Caló” durant els anys 2020 i 2021. Correspon a la convocatòria SOIB Jove Formació i Ocupació per al 2019, finançat pel SOIB, amb participació del SEPE, Garantia Juvenil i el Fons Social Europeu, i ha suposat una inversió total de 219.220,46 €, que també compta amb aportació municipal.

L’Ajuntament de Maó ha contractat 10 persones joves, menors de 30 anys, durant un període de dotze mesos, durant els quals s’han estat formant en dos certificats de professionalitat: AFDP0109 Socorrisme en instal·lacions aquàtiques, amb una duració de 290 h, i AFDP0209 Socorrisme en espais aquàtics naturals, amb una duració de 340 h. Així com també en la formació complementària Comunicació en llengües estrangeres en anglès, de 180 h.

El treball efectiu com a socorristes ha consistit a donar suport de seguretat i vigilància a diferents piscines i espais naturals, durant els 12 mesos de la formació, i s’ha realitzat a la piscina del Poliesportiu Municipal, a la piscina del Centre Esportiu Malbúger i a les platges des Grau i sa Mesquida, juntament amb els equips de cada centre o espai.

Per poder dur a terme el projecte, s’ha contractat una persona de direcció, una persona per dur a terme la docència del certificat de professionalitat, una docent de formació complementària en llengua estrangera i personal administratiu, a més de realitzar diferents accions formatives complementàries amb entitats i empreses, a les quals l’Ajuntament de Maó vol agrair la seva participació, especialment a: 

  • Empresa MARSAVE SL, gestora del servei de salvament de platges
  • Centre Esportiu Malbúger

Amb els projectes mixtos de formació i ocupació, l’Ajuntament de Maó està complint els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030: ODS 8 Treball digne i creixement econòmic; ODS 4 Educació de qualitat; ODS 10 Reducció de la desigualtat; i l’ODS 5 Igualtat de gènere. I també l’objectiu 6 de l’agenda urbana, consistent a fomentar la cohesió social i cercar l’equitat.
 

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular