martes, junio 6, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

L’Ajuntament de Maó informa que aquest dilluns, dia 25 d’octubre, s’ha firmat l’acta de replanteig i s’han iniciat les obres per a la construcció de la nova residència geriàtrica a l’antic Quarter de Santiago, que permetrà habilitar 120 places per a persones majors dependents de Maó. Amb aquest equipament es preveu donar resposta a les necessitats actuals en matèria d’assistència i atenció a la gent gran a Maó i afrontar les necessitats futures.

La nova residència tindrà una superfície construïda de 6.803 metres quadrats repartits en planta baixa, dues plantes pis i aparcament públic soterrat amb una capacitat aproximada de 100 places.

Les obres tenen un cost previst de 10,3 milions d’euros i 9,6 milions d’ells es financen, a través de la Conselleria autonòmica d’Afers Socials i Esports, amb els fons REACT-UE, els d’Ajuda a la Recuperació per a la Cohesió i els Territoris d’Europa. Per la seva part, l’Ajuntament invertirà una partida de 605.313 euros, que serviran per habilitar l’aparcament soterrani.

El cost total del projecte es divideix de la següent manera: 229.110 euros per a les demolicions prèvies, 9.255.085 euros per a la construcció de la residència i 890.758 per a l’estructura de l’aparcament.

Aquest és un dels primers projectes que ja estan autoritzats per la Unió Europea dins els 300 milions d’euros assignats a la comunitat autònoma en el repartiment d’aquests recursos extraordinaris destinats principalment a reforçar els serveis públics fonamentals (sanitat, educació i serveis socials) i a la recuperació de l’economia i l’ocupació per fer front als efectes de la pandèmia de la COVID-19.

L’alcalde de Maó, Héctor Pons, ha tornat a posar en valor la feina coordinada entre les institucions i ha considerat que avui és un dia molt important per al conjunt de maonesos i maoneses: “Ens trobam davant un dia històric per la transcendència d’aquesta obra que transformarà la ciutat des del punt de vista urbanístic i, també, des de la perfectiva social, amb un equipament que donarà resposta a 120 famílies”. 

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular