martes, junio 6, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

Aquest dijous, 26 d’agost de 2021, l’alcalde de Maó, Héctor Pons, ha convocat a la Junta de Seguretat Local per coordinar el dispositiu especial que tindrà lloc durant les dates habituals de les Festes de Gràcia, que enguany no se celebraran, entorn dels dies 7 i 8 de setembre.

A més del batle de Maó, han participat en aquesta junta la directora de l’Administració General de l’Estat a Menorca, Isabel López, la directora general Coordinació, Relacions amb el Parlament, Drets i Diversitat, Isabel Castro, la tinenta d’Alcaldia de Serveis Generals i Policia, María José Camps, i el tinent d’Alcaldia de Festes, José Manuel García, així com els responsables de la Policia Local, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i la Policia Portuària. També hi ha participat el responsable de l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB) i el regidor del PP Basilio Ferrer.

Després de la reunió, Héctor Pons ha explicat que «serà un dispositiu centrat en la prevenció, amb un reforç d’efectius, amb la voluntat d’evitar aglomeracions». «Es tindran en compte quins són els espais on hi hauria les celebracions habituals de les festes i també es posarà un èmfasi especial a la zona portuària pel que representa com a zona d’oci».

Així mateix, l’alcalde de Maó ha afegit que «serà un dispositiu molt flexible, per poder anar abordant totes aquelles situacions imprevistes». Finalment, l’alcalde ha demanat a la ciutadania «que sigui responsable i sobretot que no fem res del que dia 10 de setembre ens en puguem penedir».

La directora general Coordinació, Relacions amb el Parlament, Drets i Diversitat, Isabel Castro, ha remarcat que «no hem d’oblidar que seguim en pandèmia i hem de fer un esforç per evitar les situacions complicades que hem viscut anteriorment». També ha posat en valor la feina l’Ajuntament de Maó a l’hora de coordinar aquest dispositiu que ha considerat com «un exemple de coordinació entre les administracions».

La directora de l’Administració General de l’Estat a Menorca, Isabel López, ha afegit que «es crearà una taula de coordinació integrada pels caps de les diferents policies, per coordinar les actuacions operatives». Es tracta d’una figura que a Menorca encara no s’havia posat en pràctica.

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular