lunes, junio 5, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

Quan queden pocs mesos per finalitzar la formació i la pràctica laboral en la feina de socorristes en piscines i platges, l’alumnat treballador del projecte Es Caló ha realitzat una pràctica de simulacre de salvament, a la platja de sa Mesquida, amb la presència d’una representació municipal, de l’equip directiu i docent que ha dirigit i coordinat la pràctica, i de les persones usuàries, que han pogut observar directament dues modalitats de salvament: una dins l’aigua i una altra damunt l’arena.

L’alcalde, Héctor Pons Riudavets, el tinent d’Alcaldia Carlos Montes i la directora insular del SOIB, Miriam Cuerva, han pogut comprovar l’alt nivell aconseguit pels futurs socorristes i els han animat a seguir amb la seva formació, atesa la necessitat de poder comptar amb el seu perfil professional als diferents llocs de feina que el demanden.

El projecte Es Caló ha possibilitat la contractació de deu joves menors de 30 anys, que s’han format en els certificats de professionalitat “Socorrisme en instal·lacions aquàtiques”, amb una durada de 290 hores, i en “Socorrisme en el medi natural”, de 340 hores, així com en la formació complementària en Anglès, de 180 hores. Per altra banda, al llarg de tot el projecte s’ha comptat amb diferents col·laboracions puntuals de professionals i empreses vinculats al servei de socorrisme.

Amb els projectes mixtos de formació i ocupació, l’Ajuntament de Maó està complint els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030: ODS 8, Treball digne i creixement econòmic; ODS 4, Educació de qualitat; ODS 10, Reducció de la desigualtat; i ODS 5, Igualtat de gènere. I també l’objectiu 6 de l’Agenda Urbana, relatiu a fomentar la cohesió social i cercar l’equitat.

L’alumnat treballador realitza el treball efectiu a la piscina del Poliesportiu Municipal de Maó, al Centre Poliesportiu de Malbúger, a la platja de sa Mesquida i a la platja des Grau; en total, hi han destinat 1.015 hores.

El projecte Es Caló, emmarcat en el Programa SOIB JOVE FORMACIÓ I OCUPACIÓ finançat pel SOIB amb la participació del SEPE, Garantia Juvenil i el Fons Social Europeu, per un import de 221.279,66 €.

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular