martes, junio 6, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

L’acalde de Maó, Héctor Pons, ha enviat una carta al conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí i Ribas, per oferir la venda, per part de l’Ajuntament, d’una parcel·la, de titularitat municipal, a l’Institut Balear de la Vivenda (IBAVI), per a la creació d’una nova promoció d’Habitatge Social a Maó. Es tracta d’un terreny de 378 m2, que confronta amb els carrers de Gràcia, Borja Moll, Roca i Vinent i Avinguda Francesc Femenías.

En aquesta carta, el batle explica que, en cas d’efectuar-se la venda, l’Ajuntament es compromet a invertir els ingressos d’aquesta operació en el desenvolupament urbanístic d’aquest entorn, per poder disposar de fins a 3 solars més, de titularitat municipal, per a construir habitatge social.

En aquest sentit, cal recordar que l’IBAVI ja té en marxa la construcció de 4 promocions de Vivendes de Protecció Oficial (VPO) a Maó. En total, aquestes 4 promocions suposaran la construcció de 87 unitats d’habitatge que respondran a una part de les necessitats de la ciutadania de Maó.

Tot i així, l’Ajuntament és conscient que el repte de l’habitatge és molt gran. En conseqüència, l’alcalde, Héctor Pons, ha assegurat que «l’habitatge segueix sent una prioritat per a l’Ajuntament de Maó». En aquest sentit, el batle ha afegit que «som plenament conscients que el repte de l’habitatge a Maó i a Menorca és majúscul i necessita la construcció de més parc públic d’habitatges».

Així mateix, Héctor Pons ha posat en valor la col·laboració, durant els darrers anys, entre l’Ajuntament i la Conselleria d’Habitatge per intentar solucionar, progressivament, un dels principals reptes de la ciutat. També ha fet una menció especial als diferents equips de govern del consistori que, anys enrere, van fer la planificació urbanística que permet avui disposar d’aquests solars per a la creació de vivenda social.

La Parcel·la:

El terreny en qüestió es tracta d’una parcel·la de 378 m2 situada en la mançana 1.2 del Polígon III del Pla Parcial d’Ordenació del «Passeig de Circumval·lació» de Maó, assenyalada en el pla de finques resultants com parcel·la 15. Aquesta parcel·la va ser tassada per l’Ajuntament de Maó el febrer de 2016 per un valor de 360.082,80.

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular