martes, junio 6, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

Aquest dimarts s’ha reunit el jurat professional del Premi Ciutat de Maó 2021, aquest any corresponent a la modalitat de pintura, per valorar les diferents obres que s’han presentat i deliberar quina serà l’obra guanyadora. La convocatòria d’enguany ha comptat amb una alta participació, amb un total de 72 obres presentades, tant d’artistes de Menorca com de fora de l’illa.

El pròxim divendres, dia 6 d’agost, se celebrarà l’entrega del premi del Premi Ciutat de Maó 2021 i l’obertura al públic de l’exposició de les obres finalistes, a les 20 hores a la Sala d’Audiències del Claustre del Carme. Aquesta convocatòria està dotada amb un premi de 3.500 euros.

Per la seva part, la tinenta d’Alcaldia de Cultura, Conxa Juanola, ha volgut destacar la «qualitat de les obres presentades» i el «jurat excepcional» que les valorà aquest any, i que estarà format per la presidenta de l’Ateneu, Margarita Orfila, l’artista Nuria Román, José Cruz, Juan Elorduy, Adolfo Cayón, de Galeria Cayón i Josechu Carreras, director de Hauser & Wirth Espanya.

El Premi Ciutat de Maó va néixer als anys setanta, amb alguna experiència puntual anterior. Enguany fa 49 anys de la primera edició. De llavors ençà i de forma gairebé ininterrompuda, cada any ha convidat els i les artistes perquè donin a conèixer les seves creacions. Com a conseqüència, i per mitjà d’aquesta convocatòria, innumerables obres d’art han omplert el patrimoni artístic municipal.

Tradicionalment, el premi es reservava a les arts plàstiques. No obstant, fa una dècada es va intentar obrir la crida a pintura i escultura. Del 2017 ençà, es convoca un premi biennal de pintura i un premi biennal d’escultura, fórmula que, en el moment d’implantar-se, va obtenir una gran acollida.

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular