martes, junio 6, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

El dia 29 de juliol ha tingut lloc l’acte de clausura del projecte anomenat CICERÓ II, al qual han assistit l’alcalde de Maó, Héctor Pons, i el tinent d’Alcaldia Carlos Montes, entre altres membres de la corporació municipal. Els dos responsables institucionals han ressaltat el compromís municipal amb la formació i amb les oportunitats per a la inserció laboral d’aquests projectes, en el context de l’actual mercat laboral i en la situació d’excepcionalitat que estem vivint.

L’acte ha comptat amb la presència d’una traductora de la llengua de signes i de diferents representants de les associacions que han participat al projecte: Fundació per a persones amb discapacitat de Menorca, Hospital Mateu Orfila, Assorme Menorca i Associació Menorca para todos.

El projecte ha possibilitat la contractació, durant nou mesos, de deu persones de més de 30 anys, que s’han format en els certificats de professionalitat d’Atenció Sociosanitària a Persones Dependents en Institucions, d’una durada de 350 hores, i de Dinamització d’Activitats de Temps Lliure Educatiu Infantil i Juvenil, de 280 hores, així com en la formació complementària en Alfabetització Informàtica.

Per poder dur a terme el projecte, s’ha contractat una directora i una docent dels certificats de professionalitat, un docent de formació complementària i personal administratiu, a més de realitzar diverses col·laboracions puntuals amb associacions i empreses de l’àmbit sociosanitari i de l’oci i temps lliure infantil i juvenil, a les quals l’Ajuntament de Maó vol agrair la seva participació.

Amb els projectes mixtos de formació i ocupació de l’Ajuntament de Maó, s’estan complint els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030: l’ODS 8 – Treball digne i creixement econòmic; l’ODS 4 – Educació de qualitat; l’ODS 10 – Reducció de la desigualtat; i l’ODS 5 – Igualtat de gènere. I també l’objectiu 6 de l’Agenda Urbana, relatiu a fomentar la cohesió social i cercar l’equitat.

Les alumnes-treballadores del projecte s’han format al mateix temps que treballaven a la Residència Geriàtrica Assistida Municipal, a l’Escola d’Estiu, organitzada per l’Àrea de Joventut, i al Poliesportiu Municipal. Nou mesos ha estat el temps necessari perquè aquestes deu dones hagin obtingut, no sense esforç i motivació, la capacitació per a les professions de cuidadores i monitores de temps lliure.

El projecte Ciceró II, emmarcat en el Programa SOIB 30 FORMACIÓ I OCUPACIÓ, ha estat finançats pel SOIB, amb la participació del SEPE i amb fons del SOIB, mitjançant Conferència Sectorial, per un import de 159.350,97 €.

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular