viernes, junio 9, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

Maó, 19 de maig de 2023. La Ruta de les Homilies d’Organyà és una ruta de la llengua catalana, un trajecte pels territoris de parla catalana que inclou llocs emblemàtics que han contribuït a configurar el català amb l’objectiu de reforçar el compromís de la ciutadania amb la llengua i enfortir els lligams entre els diversos indrets on es parla. Es tracta d’una iniciativa de l’associació Amics de les Homilies d’Organyà que es va assumir des dels governs dels principals territoris de parla catalana: la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana i el Govern de les Illes Balears.

És per aquest motiu que s’ha alçat un monòlit commemoratiu a Palma, a Maó, a Eivissa i a Sant Francesc de Formentera. Igualment, s’ha creat un itinerari cultural vinculat a la llengua catalana per a cada illa. En el cas de Menorca, la primera parada de la ruta s’inicia a Maó (amb col·laboració amb la Regidoria de Política Lingüística) on es pot visitar, entre altres, el monòlit entre la Costa de Ses Voltes i el Parc Rochina.

La Ruta de les Homilies d’Organyà ens permet descobrir referents de la llengua catalana: llocs, esdeveniments i persones que han ajudat a configurar la llengua en la seva riquesa actual. Els diferents punts emblemàtics de la Ruta es distingeixen amb un monòlit obra de l’escultor Ramon Maria Jounou, que fan encara més visible el projecte. El Govern de les Illes Balears ha volgut ampliar el disseny inicial i fer presents les quatre illes a la Ruta.

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular