jueves, septiembre 28, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

. Un any més, l’Ajuntament de Maó presenta la convocatòria del Premi Ciutat de Maó, aquest any corresponent a la modalitat de pintura.

El Premi Ciutat de Maó va néixer als anys setanta, amb alguna experiència puntual anterior. Enguany fa 49 anys de la primera edició. De llavors ençà i de forma gairebé ininterrompuda, cada any ha convidat els i les artistes perquè donin a conèixer les seves creacions. Com a conseqüència, i per mitjà d’aquesta convocatòria, innumerables obres d’art han omplert el patrimoni artístic municipal.

Tradicionalment, el premi es reservava a les arts plàstiques. No obstant, fa una dècada es va intentar obrir la crida a pintura i escultura. Del 2017 ençà, es convoca un premi biennal de pintura i un premi biennal d’escultura, fórmula que, en el moment d’implantar-se, va obtenir una gran acollida i que, en el primer any reservat exclusivament a l’escultura —el 2018—, va registrar una participació extraordinària, que es va repetir l’any passat, el 2020.

Aquest any 2021, l’Ajuntament de Maó vol mantenir l’impuls al certamen. Així, i a part de les modificacions de caràcter tècnic, que es podran observar oportunament a les mateixes bases, en volem destacar tres aspectes:

1) El concurs tindrà un desenvolupament autònom, per guanyar importància per si mateix. Per això, es consolida amb personalitat pròpia al calendari. Així, el lliurament del premi es fixa per a la primera setmana d’agost; i el termini perquè els i les artistes presentin les seves obres acabarà el 23 de juliol, d’aquí tres mesos.2) Es donarà importància a l’exposició de les obres seleccionades a partir de tres elements: a) Fer una selecció més acurada de les obres presentades, que passaran a formar part de l’exposició, de manera que ja no seran “totes”, com fins ara; b) Crear l’exposició amb un discurs propi, que ajudi a valorar el conjunt de les peces visitables; c) Convertir el Premi Ciutat de Maó en l’exposició que ompli tot l’estiu al Claustre del Carme, de manera que passarà dels 15 dies del període expositiu tradicional fins als 60.3) S’incrementa el premi amb el compromís de l’Ajuntament de preparar una exposició en solitari de les obres de l’artista guanyador/a, al mateix Claustre del Carme, en un termini no superior als dos anys, a partir de la concessió del premi. Així mateix, s’institueix una menció a un autor/a jove, menor de 35 anys, fet que implicarà la realització d’una exposició al llarg de l’any 2022.

Així, l’Ajuntament espera que aquest impuls consolidi el guardó i que servesqui d’estímul perquè tots els creadors i creadores puguin fer art en aquests temps tan incerts.

Totes les persones que vulguin conèixer les bases ho poden fer a www.ajmao.org o demanar-les a [email protected].

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular