viernes, septiembre 29, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

L’alcalde de Maó, Héctor Pons, acompanyat per la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora i el conseller autonòmic de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, ha presentat una nova línia d’ajudes directes a les empreses de Maó. S’atorgarà mitjançant una inversió de 868.000 euros que es repartirà en ajudes úniques de 1.500 euros a diferents empreses de Maó.

Aquesta convocatòria és finançada, a parts iguals (289.294 euros) entre l’Ajuntament de Maó, el Consell Insular de Menorca i el Govern de les Illes Balears. A la presentació també hi ha assistit el conseller insular d’Economia, Josep Pastrana i regidora d’Economia Comerç i Turisme, Carme Seguí.

L’objectiu d’aquesta línia de subvencions és fomentar la reactivació econòmica de Maó, per minimitzar l’impacte de la crisi econòmica provocada per la covid-19 en aquest any 2021. Així, l’Ajuntament de Maó, el primer consistori a convocar aquesta nova línia, reafirma el seu compromís amb el teixit econòmic local, conscient que aquest 2021 continua sent un any complicat per a les empreses.

També cal assenyalar que aquesta inversió se suma a la primera línia d’ajudes municipals atorgades l’any passat per l’Ajuntament, mitjançant una partida de 300.000 euros i a les subvencions de la resta d’administracions. A més, de forma paral·lela a les ajudes directes, l’Ajuntament segueix treballant en el seu Pla Local de Reactivació i Transformació #Maó27.

Pel que fa als epígrafs d’aquesta nova línia d’ajudes a les empreses locals, manté les categories de la línia d’ajudes municipals de l’any passat i n’inclou de noves, amb l’objectiu d’arribar a empreses d’altres sectors amb una presència important al municipi i que han quedat exclosos d’altres convocatòries. Un exemple d’aquests nous sectors són el bijuter, empreses de manteniment, o empreses relacionades amb les activitats artístiques i culturals, entre d’altres.

La iniciativa forma part d’un nou marc de col·laboració entre Govern, Consell i ajuntaments de Menorca que permetrà destinar més de 2,5 milions d’euros al teixit empresarial de l’illa.

Així mateix, el batle de Maó, Héctor Pons ha explicat que un dels objectius que ha motivat a treure ara aquestes ajudes és poder arribar, també, a diferents empreses i establiments que romanen tancats durant l’hivern. Aquesta línia també inclou als treballadors autònoms i a les empreses sense un espai físic concret, que estiguin incloses dins els epígrafs detallats a les bases.

Finalment, l’alcalde de Maó ha explicat que s’ha fet una feina conjunta entre totes les institucions públiques i ha afirmat que des de l’Ajuntament «sempre hem considerat que la millor forma d’ajudar és arribar, directament a les persones, empreses i entitats econòmicament afectades, amb polítiques d’acció directa en els diferents sectors» .

Les sol·licituds es presentaran únicament de forma telemàtica. El model de sol·licitud normalitzat estarà disponible a l’apartat www.carpetaciutadana.org del web de l’Ajuntament de Maó.

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular