viernes, septiembre 29, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

El tinent d’Alcaldia de Dinamització Econòmica i Festes, José Manuel García Pascual, acompanyat pels responsables de la Colla de Geganters de Maó —el cap de colla Oriol Camps, Xiscu Mora i Kiko Camps—, s’han desplaçat aquest passat cap de setmana fins a Pamplona, al poble de Marcaláin, per recollir-hi dues figures en format de gegants infantils, per poder-los incorporar a la família gegantera municipal.

Concretament, han visitat el taller d’Aitor Calleja, constructor de gegants i capgrossos, per recollir-hi, en persona, aquesta nova adquisició. Les figures tenen una alçada total de 210 centímetres i un pes aproximat —cada una— de 10 quilos. Estan construïdes amb fibra de vidre; els cavallets estan formats amb una estructura tradicional catalana de llenya de pi. Ara els gegants romandran a l’espera de disposar de la roba confeccionada que els permetin ser presentats en societat.

Aitor Calleja és un jove constructor de gegants i capgrossos que, a l’edat de 16 anys, va obrir el seu taller de construcció i restauració de figures. Actualment, és un artista molt valorat, per la seva qualitat en la construcció i la restauració, i en la pintura, fet que el porta a fer importants projectes de restauració de parelles de gegants d’arreu d’Espanya. De la seva feina es poden destacar, per exemple, les restauracions de les parelles de gegants vells d’Igualada, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú, respectivament.

El regidor José Manuel García ha explicat que “ha estat un moment molt emocionant i esperat poder veure’ls en persona i acabats, ja que aquest temps de pandèmia va fer que el projecte és retardés”.

Per la seva part, el cap de colla Oriol Camps ha afirmat estar “molt satisfet” d’haver realitzat el seu primer projecte al capdavant de l’organització gegantera.

El constructor Aitor Calleja ha explicat que “es pot dir que no se solen rebre gaires encàrrecs com aquests, ja que no es fan gaires gegantons. Sempre ens agrada canviar i fer treballs diferents, i ens ha fet molta il·lusió treballar, per primera vegada, per a Menorca”.

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular