miércoles, septiembre 27, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

Es contempla que una part dels habitatges siguin per a joves i per al personal funcionari que vengui a treballar a l’illa procedent d’altres indrets

Maó, 9 de novembre de 2022. L’actual aparcament, ubicat al carrer de Vassallo, albergarà un màxim de 44 habitatges de lloguer de protecció oficial, així com a noves places d’aparcament públic. És el que es va acordar a la reunió celebrada ahir, a Madrid, entre el batle de maó, Héctor Pons, i la presidenta del SEPES i secretària d’Estat del Ministeri d’Agenda Urbana, Isabel Pardo, després que aquest organisme anunciés la compra de la parcel·la.

Es preveu que els habitatges que s’hi construesquin siguin destinats a professionals de l’àmbit públic que s’hagin de desplaçar a l’illa a treballar, així com a joves que cerquin vies assequibles per emancipar-se. D’aquesta manera, es donaria resposta a l’actual problemàtica habitacional que afecta als dos col·lectius citats.

Amb la construcció dels pisos, es construiria una façana que completaria l’enfront actual, seguint la línia del carrer, entre el número 46 i fins a l’església de Sant Antoni Abat.

A més, a l’interior de l’illa de cases s’ubicaria l’aparcament públic, amb la possibilitat d’incorporar una planta subterrània i una altra a la superfície, l’accés a la qual seria des del carrer Vassallo. Això suposaria la creació d’una setantena de places d’aparcament.

Es tracta d’una parcel·la de 2.579 metres quadrats, propietat del Ministeri de Defensa. Des de l’any 2011 s’empra com aparcament públic. Va sortir a la venda, en subhasta pública, fins en quatre ocasions; finalment, l’organisme SEPES ha anunciat la compra del solar, per un import total de 1,32 milions d’euros.

El batle de Maó, Héctor Pons, explica que és “una bona notícia que sortim de la provisionalitat de l’aparcament actual”. I afegeix: “L’entitat compradora ens ha mostrat molta predisposició i voluntat per fer compatible en aquest espai la construcció d’habitatges de protecció oficial i d’aparcament obert per a tota la ciutadania.”. Pons conclou que “la intenció de l’organisme SEPES és començar quant abans amb aquest projecte”.

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular