jueves, septiembre 28, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

L’àrea d’Atenció Comunitària, Igualtat i Cooperació de l’Ajuntament de Maó organitza les «I Jornades Interculturals amb ulls de dona», que es duran a terme entre el dia 13 i 15 de Maig, en col·laboració amb el Fons Menorquí de Cooperació. L’objectiu d’aquesta iniciativa és de donar visibilitat a les dones refugiades de Palestina.

Aquest matí, l’alcalde de Maó, Héctor Pons i la regidora d’Igualtat, Participació Ciutadana i Cooperació, Catalina Ferrer, han participat en l’acte de presentació d’aquestes jornades interculturals.

Es tracta d’unes jornades convocades arran de la proposta feta per la delegació de la UNRWA a Balears (l’agència de l’ONU que treballa amb les refugiades de Palestina per un futur digne), de dur a Menorca alguna activitat de sensibilització sobre la causa palestina.

A partir d’aquesta proposta l’Ajuntament de Maó va completar el programa d’aquestes jornades amb altres activitats. Així, el programa d’actes de les «I Jornades Interculturals amb ulls de dona» està format per les següents activitats:

13 de maig de 20.00h a 22.30h:

Projecció del documental «La terra parla àrab» cedit per l’ONG Sodepau de Barcelona, que serà presentat i dinamitzat pel seu president, Aritz García.

14 de maig de 18.30 a 20.30:

Seminari de la representant de la UNRWA Balears i ponència d’una dona palestina sobre la seva experiència vital com a refugiada.

15 de maig d’11.00h a 13.00h:

Conferència «Gènere, nacionalisme i patriarcat: dones palestines i kurdes», de la politòloga Nazanin Armanian i simultàniament, pintura en directe inspirada en la dona palestina per part de 6 dones artistes residents a Menorca.

Catalina Ferrer ha explicat que «arran de la proposta UNRWA a Balears per dur a Menorca una activitat de sensibilització sobre la causa palestina, ens vam sentir compromesos a donar visibilitat a la seva causa des de Maó».

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular