viernes, septiembre 29, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

Aquest dimecres, l’Ajuntament de Maó i el col·lectiu d’artistes Arts en l’Aire han presentat el nou programa Vius al teu barri, que oferirà un tastet artístic als barris de Maó, durant 8 dissabtes, entre els dies 1 de maig i 12 de juny, en horari de 12.00 a 14.00 h. Les actuacions es duran a terme a 8 barris diferents, amb l’objectiu d’atracar les diferents actuacions artístiques —totes elles gratuïtes— als diferents barris de la ciutat.

Les actuacions d’aquest programa inclouen diferents disciplines, entre les quals hi ha teatre, animació infantil, perfomance, dansa, clown, poesia, arts vives, narració oral i música.

S’oferiran als següents espais: Camí de ses Vinyes (parc Rubió), Molí des Pla (placeta Molí des Pla), Dalt Sant Joan (plaça Eivissa), Capità Doria (zona esportiva), Malbúger (plaça de la Biosfera), Centre Històric (s’Esplanada de Maó), ses Tanques del Carme, (pista de Patinatge) i Camí d’en Barrotes (pati de l’Associació).

Marcos Vinodelfin, un dels coordinadors de la iniciativa, ha explicat que un dels objectius d’aquesta iniciativa és “utilitzar l’art com a eina social i cohesionadora. L’art no és únicament un entreteniment, sinó una eina útil i anímica per a la gent. Vius al barri és un projecte que vol portar aquesta art a la gent dels barris”.

Ángela Tortajada, també coordinadora del projecte, ha afegit que “el principal objectiu és descentralitzar la cultura i apropar-la als barris” i ha explicat que “cada dissabte se celebraran tres espectacles, un de música i dos d’arts escèniques”.

La regidora de Cultura i Medi Ambient, Conxa Juanola, ha assegurat que “aquest projecte és molt interessant, per dos motius: primer, per la part cultural, ja que serà una mostra de moltes disciplines artístiques que voltarà pels barris; i, en segon lloc, per estalonar el sector cultural des de l’Ajuntament, perquè aquest sector està considerat com qualsevol altre sector professional del qual depenen moltes persones”.

La regidora de d’Igualtat, Participació Ciutadana i Cooperació, Catalina Ferrer, ha explicat que “el Servei d’Atenció Comunitària vol apropar l’actualitat artística i cultural als barris de Maó, impulsant la participació ciutadana i, així, donant vida a les barriades.

Finalment, l’alcalde de Maó, Héctor Pons, ha afegit que aquest projecte s’emmarca en “la necessitat de tenir una visó àmplia del nostre municipi; d’entendre, també, que les barriades tenen un dia a dia propi”. Així mateix, el batle ha afegit que aquest programa també serveix per “donar suport al sector cultural, que ho necessita molt, en aquests moments”.

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular