viernes, septiembre 29, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

Aquest dimarts, dia 13 d’abril, s’ha presentat el descobriment d’un túnel que s’utilitzava com a refugi antiaeri, durant la Guerra Civil Espanyola, amb entrada CEPA Joan Mir i Mir (Escola d’Adults) de Maó. Aquest passadís subterrani connecta, almenys, amb un habitatge particular ubicat al Camí des Castell i arriba, segons les investigacions, fins al carrer Santa Eulàlia.

Els responsables d’aquest descobriment històric són un grup de joves arqueòlegs, liderats per Carlos Salord i Miquel López, que realitza un treball per l’Ajuntament de Maó, amb l’objectiu de poder descobrir l’entramat de túnels i refugis antiaeris que existeix a Maó, per a poder documentar-los correctament i ampliar el coneixement i la documentació històrica de la ciutat.

En aquest sentit, l’Ajuntament va atorgar una beca a aquests joves investigadors l’any 2019, que està possibilitant una sèrie de descobriments amb un gran valor històric, patrimonial i cultural, entre els quals es troba aquest túnel.

Per altra banda, en el cas del túnel presentat avui, que comença en un espai públic, el consistori estudiarà les possibles funcions que pugui tenir de cara al futur, una vegada es presenti el projecte finalitzat amb els pertinents informes i conclusions.

La regidora de Cultura i Medi Ambient, Conxa Junaola, ha explicat que «aquesta és una de les línies de feina de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, que vol adquirir un major coneixement de la realitat històrica del nostre municipi». Així mateix, Conxa Juanola ha afegit que, fins ara, «hi havia molta informació oral, però faltava crear una cartografia i documentar aquests túnels».

Per la seva part, l’alcalde de Maó, Héctor Pons ha explicat que l’Ajuntament de Maó va posar en marxa aquest projecte «amb l’objectiu de fer feina en aquesta cursa contra rellotge que esteim duent a terme, per no perdre la memòria històrica». «És important fer aquesta feina de recerca, en aquests moments, per no perdre aquesta memòria oral encara existeix», ha afegit el batle.

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular