viernes, septiembre 29, 2023

Talleres para adultos 2023.

Talleres para adultos 2023. ¡Vuelven los talleres para...

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

L’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Maó ha posat en marxa una campanya informativa per fer arribar a un major nombre de persones tots els serveis socials existents i que es troben a l’abast de la ciutadania. L’objectiu és adoptar un paper proactiu i sortir a cercar les necessitats, abans que aquestes arribin a l’Àrea de Benestar Social.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha elaborat un fullet informatiu, editat en català i en castellà, que inclou tot el catàleg de serveis disponibles per a les persones que pateixen una necessitat, amb el contacte i la ubicació del nou edifici de Serveis Socials. També inclou un codi QR que enllaça a l’apartat de Serveis Socials de la web de l’Ajuntament.

Aquest fullet es farà arribar a totes les cases del municipi, porta a porta, i també es repartirà en aquells espais públics que poden funcionar com a punts de difusió, com puguin ser les botigues o els supermercats, entre d’altres.

Han participat en l’acte de presentació d’aquesta iniciativa l’alcalde de Maó, Héctor Pons, el regidor de Serveis Socials, Gent Gran i Habitatge, Enric Mas, i la regidora de d’Igualtat, Participació Ciutadana i Cooperació, Catalina Ferrer.

El consistori impulsa ara aquesta campanya per continuar donant suport a les persones amb alguna necessitat, en aquests moments delicats, quan els efectes de la pandèmia segueixen afectant molts ciutadans i ciutadanes del nostre municipi.

Cal assenyalar que, des de l’inici de la pandèmia, l’Àrea de Benestar Social ha detectat un nou perfil de persona usuària: aquella que, fins ara, no s’havia vist en situació de risc i que s’ha vist sorpresa pels efectes socials i econòmics de la pandèmia.

Així mateix, és important assenyalar l’increment de persones que van ser ateses i assessorades, en persona o telemàticament, pels Serveis Socials de l’Ajuntament de Maó durant l’any 2020. En total, van ser ateses 5.969 persones. Es tracta d’un increment del 53% respecte a l’any 2019, quan es va informar o atendre un total de 2.783 persones.

Davant aquest increment de la demanda, l’Ajuntament vol adoptar un paper proactiu, sortir al carrer a cercar les necessitats i donar difusió dels serveis menys coneguts per una part de la ciutadania. L’objectiu és que no hi hagi cap persona que no demani ajuda a l’Àrea de Benestar Social de Maó pel fet de no conèixer el catàleg de serveis que té al seu abast.

Durant la presentació d’aquesta campanya informativa, l’alcalde de Maó, Héctor Pons, ha afirmat que “els Serveis Socials Municipals no queden dins una oficina, esperant que la gent vengui, sinó que intenten sortir al carrer, conèixer quina és la realitat que s’està vivint al municipi i donar a conèixer els diferents serveis als quals la ciutadania té dret”.

El regidor de Serveis Socials, Enric Mas, ha explicat que “volem donar a conèixer tots els serveis que ofereix l’Àrea de Benestar Social, també els que tradicionalment no són coneguts, com totes les atencions a la gent gran o els diferents serveis d’atenció a famílies, entre molts altres, i que estan a l’abast de la ciutadania”. Així mateix, el regidor ha explicat, també, que “volem canviar la percepció del fet d’acudir als Serveis Socials com una cosa negativa”, per arribar, així, a un major nombre de persones i aconseguir “que no quedi ningú sense demanar ajuda per no conèixer totes les opcions que ofereixen els Serveis Socials.

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular