jueves, septiembre 28, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

Aquest divendres es va presentar l’exposició “Memento Mori”, a càrrec de Lucía Vallejo Garay, que s’exposarà a ca n’Oliver fins al dia 20 de juny. Aquesta exposició forma part del Programa Anual d’Exposicions Municipals, que ha presentat, recentment, l’Ajuntament de Maó.

La regidora de Cultura i Medi Ambient, Conxa Juanola, va participar en la presentació de l’obra, juntament amb l’autora de la mateixa.

Lucía Vallejo Garay, amb l’exposició “Memento mori”, realitza una instal·lació que converteix l’arquitectura de la sala de Ca n’Oliver, de caràcter marcat, en un lloc arcaic i antropològic, on reverberen els ecos i racons de la mort. Mitjançant vuit mòmies de dona que leviten a escassos centímetres del terra, l’artista vol manifestar que, en l’ascens cap a l’altre món, es deixen els vestigis de l’existència mortal, a través del que han estat les valuoses pertinences. Els acompanyen vuit sudaris d’or que recorden allò que no va ser nostre mai.

Amb aquesta exposició, Vallejo reflecteix la seva idea personal de mòmia, de la qual extreu la part psicològica. A través d’aquesta, intenta reptar la mort i donar l’única resposta que pot a l’inevitable. L’espiritual i el terrenal es troben presents, de manera indissoluble, a la seva obra; i és, precisament, el simbolisme entre la contraposició dels dos el que li interessa.

En aquesta exposició, Lucía Vallejo amplia la seva mostra amb un número de bombolles de cristall de Murano, que simbolitzen les bombolles de temps que representen un lloc intemporal, sense temps, on les ànimes —llenços a vegades intactes, a vegades cremats— deixaran la seva petjada. Petjada que romandrà per sempre, encara que nosaltres deixem aquest món.

Horari fins al 30 d’abril: Dimarts, dimecres i diumenge: 10.00 a 13.30 h

Dijous, divendres i dissabte: 10.00 a 13.30 h i 18.00 a 20.00 h. Dilluns tancat.

Horari a partir d’1 de maig: De dimarts a dissabte: 10.00 a 13.30 h i 18.00 a 20.00 h

Diumenge: 10.00 a 13.30 h. Dilluns: tancat.

Idea original i comissàries: Carolina Díaz Amunarriz, directora de la Fundación Arq Art, i Nadja Romain, artistic director de Founder Art Action Change.

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular