viernes, septiembre 29, 2023

Ajuntament de Maó

NacionalAjuntament de Maó

Aquest dijous, 18 de març, s’ha col·locat la primera pedra de les dues promocions d’habitatges de protecció oficial que es construiran al c/ Roca i Vinent i a l’av. Francesc Femenías, que permetran l’edificació de 29 nous habitatges socials a Maó. En aquest sentit, l’Ajuntament de Maó ha concedit les dues llicències urbanístiques a l’IBAVI, que serà el promotor de les obres.

Aquests 29 nous habitatges se sumaran als 18 que ja estan en marxa (al carrer Borja Moll) i als 40 habitatges dotacionals que també s’estan construint a l’entorn de l’escoleta Cap de Creus. En total, 87 unitats d’habitatge o dotacionals que volen donar resposta a les necessitats d’habitatge públic a la ciutat de Maó.

Avui, la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i el conseller autonòmic d’Habitatge, Josep Marí Ribas, s’han desplaçat fins a Maó per participar en la inauguració d’aquest projecte. Hi ha participat, també, la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, la consellera insular d’Habitatge, Cristina Gómez, i el director insular de l’IBAVI, Pau Morlà. Per part de l’Ajuntament de Maó, han pres part en aquest acte institucional l’alcalde de Maó, Héctor Pons, la primera tinenta d’Alcaldia, Conxa Juanola, i el regidor de Serveis Socials, Enric Mas.

La primera d’aquestes promocions serà un edifici plurifamiliar de 15 habitatges, en règim de protecció oficial, ubicat al carrer Roca i Vinent/av. Francesc Femenías, parcel·la 16. Es tracta d’un terreny de 354,60 m2, que albergarà un edifici de 5 plantes (pb+3+pa)+ps-. El pressupost per a l’execució d’aquesta promoció és de 1.345.409 euros. Les obres començaran durant els pròxims 6 mesos i el període d’execució serà de 15 mesos.

La segona llicència urbanística concedida a l’IBAVI fa referència al solar localitzat al carrer Roca i Vinent, parcel·la 13. Es tracta d’un solar de 482,40 m2, que acollirà un nou edifici de 5 plantes -(pb+3+pa)+ps-. En aquest cas, el pressupost per a l’execució d’aquesta promoció d’habitatges és de 1.711.290 euros. Les obres començaran durant els pròxims 6 mesos i el període d’execució serà de 24 mesos.

En aquests moments, ja hi ha en construcció 87 habitatges de protecció oficial a Maó, fet que suposa una de les majors apostes municipals per l’habitatge social a Menorca i a tot Balears.

L’alcalde de Maó, Héctor Pons, ha valorat positivament la feina de coordinació entre la Conselleria d’Habitatge del Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament de Maó, i ha afirmat que “sabem que la construcció d’aquests habitatges tindrà un efecte directe sobre les llistes de demanda d’habitatges a Maó, però també sabem que no és suficient i que hem de seguir fent feina”. En aquest sentit, Héctor Pons ha assegurat que “l’Ajuntament de Maó disposa de més terreny disponible, que volem posar al servei de l’IBAVI per seguir construint més habitatge social”

 

También te puede interesar

Etiquetas:

Popular